English info
-

Kalendář akcí

Náš facebook
Náš RSS kanál
Ptejte se knihovny

Moje místo - literární soutěž pro žáky 6. - 9. tříd ZŠ


MOJE MÍSTO

Literární soutěž pro žáky 6. – 9. tříd ZŠ


Baví vás toulat se mezi řádky na stránkách knih? Máte rádi čtení a knihy jsou pro vás neodmyslitelní parťáci? Chtěli jste si někdy zahrát na spisovatele a také dát vzniknout vlastnímu příběhu nebo jste už dokonce něco sami napsali? Pokud jste při čtení alespoň jednou odpověděli ANO, tak pro vás máme skvělou zprávu - Městská knihovna Krnov a MAP Krnovsko totiž společně vyhlašují LITERÁRNÍ SOUTĚŽ pro všechny žáky 6. – 9. tříd ZŠ na téma Moje místo. Na nejúspěšnější autory čeká nejen kurz tvůrčího psaní, kde budou moci své práce dále rozpracovat a rozvíjet své autorské dovednosti, ale také vydání společného sborníku. Celou literární soutěž završí veřejné autorské čtení.

 

Propozice soutěže:

Téma: Moje místo

Všichni jej máme – oblíbené místo, kde se, jednoduše řečeno, cítíme dobře a rádi se na něj vracíme. Může to být náš domov, pokoj nebo jen nějaké konkrétní místo v něm. Může to být také ale kus přírody, které rádi opakovaně navštěvujeme, nebo místo, na které chodíme s kamarády, a váží se k němu naše nejkrásnější vzpomínky a myšlenky. Může to být ale také místo, které neexistuje, a my se do něj ve svých myšlenkách ubíráme, když si potřebujeme odpočinout od všech našich starostí a trápení. Kreativitě se meze nekladou a na moje místo lze nahlížet z mnoha různých stran.

 

Jak se do soutěže přihlásit?

  1. Literární soutěž je určena všem žákům 6. – 9. třídy ZŠ v rámci ORP Krnov.
  2. Do soutěže jsou přijímány pouze prozaické texty, které musejí být původním autorským dílem soutěžícího.
  3. Povídka nesmí být nikde publikována ani zaslána do jiné soutěže po celou dobu trvání aktuálního ročníku soutěže.
  4. Zaslaná povídka musí být v češtině.
  5. Maximální povolený rozsah povídky jsou 3 normostrany (velikost písma 12, řádkování 1,5, text zarovnán do bloku, okraje stránky - 2,5 cm nahoře a dole; 3 cm vlevo a vpravo).
  6. Konkrétní žánr není předem stanoven, můžete popustit uzdu své vlastní fantazii a představivosti.
  7. Do soutěže přijímáme jednu povídku od jednoho autora.
  8. Soutěž je anonymní. Soutěžící uvedou jméno a kontaktní údaje (e-mail, telefon) na formulář, který zašlou jako samostatný soubor společně se soutěžní povídkou. V textu povídky prosím neuvádějte své jméno, porotci jej nesmějí znát.

 

Jak zaslat do soutěže svůj text?

Soutěžní příspěvky zašlete nejpozději do 23. 2. 2024 na e-mailovou adresu mruz@knihkrnov.cz (do předmětu zprávy uveďte „LS Moje místo“).

Povídku posílejte v editovatelném formátu (ne PDF) a soubor pojmenujte názvem povídky.

Přílohy:
Příloha č. 1 - Propozice soutěže
Příloha č. 2 - Přihláška soutěžního příspěvku

 

O knihovně

Naše oddělení

Jste tady poprvé?

Fotogalerie

TOPlist